BÖCKER

Glysas öga är en spänningsroman om en kvinna som lever i ett destruktivt förhållande.

Den kom 2011 på Alfabeta förlag.

Sagt om Glysas öga:

”Cecilia Helle beskriver mycket skickligt hur Sanna pressas från alla håll, från sin chef som visar sig ha väldigt kort tålamod med henne, från mannen som kanske inte är den där modernt jämställde som hon trodde, och från sin bästa arbetskamrat.

Det var länge sedan jag läste ett så skickligt porträtt av en kvinna som mals ner av både osynliga och högst påtagliga krav. Till slut är jag totalt uppslukad av den här romanen som kan handla om vem som helst i vår närhet. Det är bara det att vi kanske inte märker det förrän det är för sent.”

Gefle Dagblad

”Glysas öga är en viktig och intressant berättelse om att vara kvinna, mamma och chef. Det är också en välskriven och medryckande deckare. Tillsammans bildar dessa paralleller en mycket bra bok. Jag sträckläste, och ser fram emot att läsa mer av författaren Cecilia Helle. Tydligen ska det bli en hel serie om Sanna och det ser jag fram emot!”

Barnboksbloggen

”Karaktärerna lever med mig i veckor efter att jag läst färdigt boken. Rekommenderar den!

Cecilia Kärvegård alias Klokegård

”Lätt stökig debut, men Cecilia Helle har något.

Lotta Olsson, DN

Kärleksroman på gång!

Min nästa bok blir en relationsroman, om 33-åriga Olivia som har varit utmattad. Hennes sambo dumpade henne, eftersom han inte orkade med att hon bara låg i sängen.

Håll utkik på min blogg och mitt konto på Instagram, där kommer jag att skriva om bokens resa från idé till färdigt exemplar som du kan läsa.

Självhjälpsbok i stresshantering

Parallellt skriver jag på en självhjälpsbok för utmattade och stressade. Den kommer att ge verktyg för att hantera stress, bryta negativa tankar och bemästra oro. Boken kommer att handla om min egen resa från utmattad till frisk, men även innehålla intervjuer med andra som har erfarenhet av utmattning och stress.